Bli trainee – et lærerikt steg på vei mot drømmejobben​

Er du ung og nyutdannet på bachelor- eller masternivå, og klar for rask karriereutvikling?

Trainee Finnmark byr på et innholdsrikt år, med utfordringer, lærerike oppgaver og mye moro. Arbeidslivet i Finnmark har ofte flat arbeidsstruktur og kort vei til toppen. Som trainee i Finnmark gis du rom til å bruke din kompetanse i praksis, og mulighet til å gjøre en forskjell. Vi søker deg som ønsker å ta del i laget, og utvikle framtidens Finnmark.

Hva skjer i traineeåret?

Som trainee ansettes du i august som fullverdig ansatt. Du vil starte i traineestillingen i august, og tiltredelsen vil ha varighet på ett år. Ofte vil stillingen være med mulighet for fast ansettelse.

Som trainee blir du en del av et sosialt nettverk med de andre traineene i Finnmark, og sammen vil dere ta del i vårt utviklingsprogram med fellessamlinger. Samlingene vil ha både faglig og sosialt innhold. Vi er opptatt av at dere som traineer skal bli raskt kjent med hverandre og Finnmark. Derfor treffes vi allerede i slutten av august i Alta. Her deltar vi på en faglig samling sammen med næringslivet. Sosialisering og moro står så for tur, hvor vi sammen i Trainee-gjengen skal hygge oss på festivalen Alta Live.

I løpet av traineeåret blir det flere samlinger rundt om i Finnmark. Vi er opptatt av at du som kandidat skal ha mest mulig utbytte av din traineeperiode, derfor ønsker vi å bli bedre kjent med gjengen slik at vi kan skreddersy samlingene. Som trainee i Finnmark vil du også delta på en rekke bedriftsbesøk for å bli kjent med næringslivet i regionen. Du får også tilgang til arrangementer som skjer i regi av næringshagene, inkubatorene og næringsforeningene i Finnmark.

Vårt mål er at du gjennom traineeåret skal få vennskap for livet og et stort, profesjonelt nettverk som du kan dra nytte av videre i din karriere.

Bli en del av lokalbefolkningen

Finnmark byr på nydelig natur over store geografiske områder, men hos oss er du sjelden alene. Finnmarkinger er kjent for å være et nysgjerrig folkeslag. Det innebærer også at vi er særlig opptatt av gjestfrihet. Derfor blir du tatt vel imot, enten du er tilflytter eller tilbakeflytter. Traineeprogrammet legger vekt på å at du skal finne din plass i lokalsamfunnet, og selvsagt i nettverk sammen med de andre traineene. Vi vet at trivselen utenfor jobb er vel så viktig som på jobb. Derfor gjør vi en ekstrainnsats for at du skal trives også etter arbeidstid.

Det lønner seg å bo og jobbe i Finnmark

Visste du at det er mange økonomiske fordeler med å bo og jobbe i Finnmark?

  • Nedskrivning av studielån med opp til kr. 50 000 årlig
  • Lavere skatt
  • Billigere og større boliger
  • Gratis barnehageplasser (fra august 2023)

Les mer om fordelene her.

Kickstart din karriere i Finnmark

Som trainee vil du få en bratt læringskurve, unik utvikling og mulighet til å gjøre store karrieresprang. Du vil blant annet få tett oppfølging av en traineekontakt i din bedrift og selvfølgelig konkurransedyktige betingelser. I tillegg får du delta på vårt spennende traineeprogram og oppleve Finnmark på en unik måte.

Hvem søker vi

Vi søker deg som er nyutdannet på bachelor- og masternivå og er på jakt din første, eller andre, jobb. Du har maksimalt 3 år med sammenhengende arbeidserfaring etter endt studie og er ikke eldre enn 35 år.

Se stillingsutlysninger for detaljert informasjon om kvalifikasjoner og stillinger.